fbpx

Algbehandling av stenplattor

Algbehandling av stenplattor

Varför förebyggande algbehandling av stenplattor?

Alger och mossa på stenplattor är varken snyggt eller bra för din stenläggning. Därför är det riktigt många kunder som kontaktar oss varje år för att få bort den fula beläggningen med en algbehandling.

Alger älskar områden som är skuggiga och fuktiga. Då kan de binda en massa vätska och sprida sig över området med stenplattor. Ju mer algerna får lov att sprida sig och växa sig stora, desto större risk för att det under vinterhalvåret uppstår frostskador i stenplattorna, vilket gör det svårare att få plattorna fina igen med en vanlig rengöring.
Förutom att en algbehandling får stenplattorna att se nya ut igen, så säkerställer behandlingen också att stenplattorna får en längre livstid. Därför kan man spara mycket pengar genom att underhålla sin marksten med en algtvätt.

Vår algbehandling omfattar inte bara stenplattor – du kan också läsa mer om vår behandling av träterrass.

Miljögodkänd

Rikstäckande service

15 års garanti

Mer än 10 år i branschen

Vad är en algtvätt?

Algbehandling eller algtvätt är ett vitt skum som torkar in i markstenen.
Det vita skummet jobbar sig ned i stenplattorna under 6-8 månader och förebygger framtida alger på plattorna.
Alger sprider sig enormt fort så om man inte genomför en algbehandling på sina stenplattor, håller de sig inte fina i längden.

Du kan se hur det vita skummet fördelas och ser ut på videon till höger. Som du kommer att se, liknar skummet tvål och det försvinner också

5-10 minuter efter appliceringen precis som vanlig tvål också skulle göra.

När behandlar ni mot alger på stenplattor?

Vi algbehandlar trädgårdsplattor i två olika scenarier:

I samband med en stentvätt
Algbehandling av stenplattor är ofta en del av vår kompletta stentvätt. Vi börjar då med att tvätta stenplattorna och sedan applicerar vi en algbehandling. Avslutningsvis impregnerar vi plattorna. Läs om vår rengöring av trädgårdsplattor här.

En underhållsbehandling mot alger
Om du har fått en stentvätt nyligen kan du också få en algtvätt för att underhålla ditt resultat. Då kommer vi bara ut och applicerar vårt skum mot alger på dina stenplattor.

Miljövänlig algbehandling på stenplattor

När vi algbehandlar använder vi ett skummunstycke blandad med produkten som lägger sig ovanpå plattorna.
Detta medför två enastående fördelar för att få en miljövänlig algtvätt.
Först och främst hamnar så lite som möjligt av algbehandlingen i grundvattnet i motsats till om man sprutar algtvätt direkt på stenplattorna.

Dessutom använder vi så lite som möjligt av produkten eftersom man lätt kan se var man redan har behandlat när skummet lägger sig på stenplattorna. Plattorna absorberar också snabbt det tunna lagret skum så behandlingen bara hamnar där den ska.

Rikstäckande algbehandling av stenplattor

Vi behandlar mot alger på stenplattor i stora delar av landet. Vi har medarbetare i olika landsdelar och kan därför erbjuda en rikstäckande service. Vi utför algtvätt i både Malmö, Helsingborg, Halmstad och Göteborg för att nämna några städer som våra medarbetare besöker under året.
  • Brug for hjælp eller rådgivning

    - Bliv ringet op