fbpx

Algbehandling

Effektiv Algbehandling - Spara 20% just nu!

Professionell algbehandling

Vi har i snart 10 år hjälpt både privata kunder och företagskunder med borttagning av alger från stenplattor, tak och fasader. Baserat på vår mångåriga erfarenhet kan vi med vår algbehandling erbjuda ett snyggt resultat, förnuftigt pris och bra service.

Vår algbehandling fungerar otroligt bra på både stenplattor, tak och fasader som du kan se på bilderna nedan. På denna sida kan du läsa våra rekommendationer om algbehandlingar.

Effektiv algbehandling

Syftet med vår algbehandling är att ta bort alger på tak, fasader eller stenplattor. Med vår behandling kan du redan efter 3-4 veckor se en effekt på borttagning av gröna alger.
Vi erbjuder att avlägsna alla slags gröna, gula och röda alger. Efter applicering av algbehandlingen kan det gå 3-8 månader innan du ser den fulla effekten. Detta beror på vilken typ av yta det handlar om, samt om det är ett tak, fasad eller stenbeläggning.

OBS:
Efter algbehandlingen bör man förvänta att fönstren behöver tvättas. Det kan vi ge en offert på eller så kan vi koordinera algbehandlingen med din fönsterputsare.
Vår algbehandling förstör inte zink, vilket kan vara viktigt att veta om du till exempel vill ha en algbehandling runt fönster eller hängrännor.

Miljögodkänd

Rikstäckande service

15 års garanti

Mer än 10 år i branschen

Algbehandling kan användas på många olika ytor

De senaste 10 åren har vi utfört vår algbehandling på flera olika typer av ytor. Vi har haft stor framgång med behandling av följande ytor:

Stenplattor
Vi har många års erfarenhet med algbehandling av stenplattor. Det är viktigt att man jobbar korrekt i förhållande till användning av produkten och därför följer vi noga anvisningarna för att skona miljön. Det var faktiskt med vår algbehandling till stenplattor det hela började när vi startade Nanostone. Med tiden har det utvecklat sig till flera olika typer av algbehandlingar.

Fasader
Vi har många företagskunder som får en algbehandling på deras fasader. Byggnader utan överhäng är mer utsatta och har därför en tendens att drabbas av alger. Om du applicerar algbehandling på din industrifastighet kommer du snabbt uppleva skillnaden och din byggnad kommer se ny och mycket mer inbjudande ut för kunder och andra besökare.

Tak/tagpap
Vi rekommenderar att man årligen algbehandlar taket. Det beror på att alger på taket kan leda till skador som är kostbara att reparera. Vi har en otroligt effektiv algbehandling, vilket betyder att vi kan hålla dina årliga underhållskostnader nere.

Trädäck
Är du trött på ditt gröna trädäck? Då kommer du bli väldigt nöjd med resultatet efter en professionell algbehandling. Du får nämligen tillbaka din snygga träterrass utan alger. Behandlingen är mycket enkelt och effektiv och ser såklart till att ditt trädäck inte kommer till skada.

Statyer
Har du en staty som är angripen av alger, så har vi även erfarenhet av att algbehandla statyer.

Aluminiumportar
Aluminiumportar kan också drabbas av alger men det är lätt att åtgärda så det blir fint igen med rätt behandling.

Miljövänlig algbehandling

Vi utför många algbehandlingar varje år och därför är vi mycket medvetna om miljön. Vi har stort fokus på hur vi applicerar behandlingen – vi säkerställer att vi bara använder nödvändig mängd algbehandling som behövs för att behandla ytan. På så vis minimerar vi den mängd av produkten som rinner ned i marken. Vår algbehandling är dessutom vattenbaserad, vilket gör påverkan på miljön mindre än vid användning av koncentrat.

Vi har stor respekt för miljön – därför rekommenderar vi också att man som privatperson väljer att anlita ett professionellt företag för sin algbehandling, eftersom de har stor erfarenhet hur produkten ska appliceras. Du är välkommen att läsa mer om vår algtvätt här.

Rikstäckande algbehandling av stenplattor

Vi behandlar mot alger i stora delar av landet. Vi har medarbetare i olika landsdelar och kan därför erbjuda en rikstäckande service. Vi utför algtvätt i både Malmö, Helsingborg, Halmstad och Göteborg för att nämna några städer som våra medarbetare besöker under året
Vad är en algbehandling?

Hos Nanostone erbjuder vi rengöring av dina stenplattor. Efter tvätt applicerar vi Nanostone impregnering på stenplattans yta, vilket förebygger framtida angrepp av alger.

Vilka medel använder ni för algbehandling?

Hos Nanostone tvättar vi först rent stenplattorna och sedan impregnerar vi plattorna. Före impregnering tvättar vi stenplattorna mekaniskt eller desinficerar dem, så stenplattorna är rena och redo för en impregnering.

När ska jag ta bort alger från stenplattorna?

Vi rekommenderar att du redan börjar impregnera stenplattorna när de är nya. På så vis håller du dina stenplattor och fogar rena och fina, så du slipper tråkiga och mörka plattor.