fbpx

Fasadtvätt och framtida underhåll av företagsbyggnader

Nanostone är ledande inom fasadtvätt och underhåll av större kommersiella fastigheter. Vi jobbar utifrån en 5-10 års plan och alla våra lösningar har stort fokus på Hållbarhet, Miljö och Pris, som även är 3 av de viktigaste områdena inom DNGB:s certifiering.

Behöver du hjälp eller rådgivning

– Bli uppringd

Hållbarhet och klimatskydd

Fasader och tak utgör den största delen av en bostads klimatskydd och du kan välja att underhålla eller reparera löpande. Reparationerna varierar beroende på vilken slags fasad du har. Det kan handla om fogar som har spruckit på grund av frostskador, puts som har angripits av alger och flagnar, avsaknad av eller mindre överhäng som skadats av skyfall eller konstant väta.
Förutom synliga skador på ytan blir fasader våta, vilket kan hämma isoleringen och försämra inomhusklimatet.

99 % av problemen beror på vatten, vilket troligtvis orsakar störst slitage i naturen och på din byggnad. Just detta problem kan du förebygga med Nanostone fasad impregnering. Nanostones impregnering har till syfte att tränga djupt ned i fasaden och säkerställa en torrare och friskare fasad som är enkel att underhålla och som på både kort och lång sikt ger bättre hållbarhet, vilket märks i driftsekonomin och mindre miljöpåverkan. Beroende på typ av fasad ger Nanostone impregnering färre reparationer och byten av material samt bättre isoleringseffekt och inomhusklimat. Allt sådant som värderas högt i en eventuell DNGB certifiering av din fastighet.

Facaderens-bæredygtighed

Miljö

Alla vill vara miljövänliga men det viktigaste är hur man lever upp till det i praktiken. Som en ledande aktör inom fasadtvätt och underhåll av fasader har vi en sträng politik omkring valet av produkter, metoder och långsiktiga underhållsplaner. Våra erbjudanden och råd ger vi utifrån att vi behandlar där vi ser att det behövs och när vår erfarenhet säger oss att det är nödvändigt. Det gör att vi t.ex. inte alltid rekommenderar att man behandlar hela fastigheten, utan i stället börjar med att ta ställning till mer eller mindre utsatta områden.

Vi jobbar alltid utifrån en 5-10 års plan och delar oftast upp byggnaden enligt hur ofta vi förväntar att fasaden behöver behandlas efter att den är impregnerad. Vanligtvis är en fasad mer utsatt på norra sidan eller ut mot vatten, skog eller mark. Dessutom saknar många företagsbyggnader överhäng, vilket gör byggnaden mer utsatt för skyfall och vatten som rinner ned längs fasaden. Avslutningsvis tittar vi på fasadtyp, hur öppen fasaden är och hur kall den är. En genomtänkt 5-10 års plan är till för att ge den bästa lösningen genom användning av så lite kemikalier som möjligt – det ger även ekonomiska fördelar på kort och lång sikt.

Facaderens-miljø

Pris

Det finns ett stort fokus på hållbarhet och miljö, men det vore utopi att bara titta på dessa två områden utan att ta hänsyn till ekonomin. Just detta är extra intressant med certifieringen DNGB som faktiskt tar hänsyn till alla 3 områden på lika villkor. För trots de värderingar ett företag har, handlar det i slutändan om att tjäna pengar.

Hos Nanostone är vi mycket medvetna om våra priser och våra val av behandlingar och produkter är väldigt konkurrenskraftiga. Vi utarbetar en dokumenterad 5-10 års plan tillsammans med dig, som ska vara vettig här och nu och även på lång sikt kunna ge dig de bästa ekonomiska fördelarna.

facaderens-erhverv

Få inblick i utvalda cases

Senaste företagscasen

Före
Efter

Zoologisk Have København

2500+ m2 Projektstørrelse
5 oktober, 2020 Dato
Nanostone rensede i efteråret 2020 isbjørneanlægget i Zoologisk Have i København. Anlægget var enormt hårdt ramt at røde alger og grønne alger, samt skidt. Da alle facader var renset pæne, besluttede Zoo også a...
Se hela caset
Före
Efter

Dalgas Have, DEAS A/S, Frederiksberg

12.500 m2 Projektstørrelse
11 september, 2020 Dato
Dalgas Have ligger midt på Frederiksberg og er en stor forening af lejligheder. Ejendommen administreres af DEAS A/S, som tog kontakt til Nanostone. Facaden er pudset facade og stod enormt mørk og ramt af alger og k...
Se hela caset
Före
Efter

Rungstedgaard Hotel

6500 m2 Projektstørrelse
12 september, 2016 Dato
Rungstedgaard er et hotel, som afholder bryllupper, receptioner, konferencer, samt spa ophold til almindelige ophold for privatpersoner. Derfor er det enormt vigtigt, at hotellet fremstår smukt og vedligeholdt. Ru...
Se hela caset
Se alle referencer

Vi hjälper även med

Trä & Stentvätt

Läs mer

Klotter

Läs mer

Tak & Rensning av hängrännor

Läs mer