fbpx

Få hjälp och råd om
taktvätt och rensning av hängrännor

Nanostone är ledande inom taktvätt och rensning av hängrännor hos både privatpersoner och företag. Vi underhåller årligen 4 000+ tak och hängrännor

Miljögodkänd algbehandling förlänger takets livstid

Nanostone är ledande inom algbehandling av tak och vi står för det årliga underhållet av tak på större företagsbyggnader.
Algbehandlingen går in och bryter ner alger som försvinner gradvist. Du kommer att kunna se en effekt av att de gröna algerna försvinner inom 1 veckas tid, medan de lite mörkare nyanserna av alger försvinner inom 2-9 månader.

Behandlingen appliceras som ett skum på takbeläggningen som därför inte kan skada taket. Till hårt åtgångna tak ska du förvänta 2 behandlingar innan alla alger, speciellt omkring taknocken, är borta. Härefter rekommenderar vi att man underhåller 1 gång om året så taket håller sig fint och rent utan tillväxt av alger. Taket angrips heller inte av mossa, eftersom mossa är i symbios med alger.

Mossa kan skapa rötter ända ned i takkonstruktionen, vilket kan ge frostskador när mossan är våt och börjar frysa på vintern.
Vid större ansamlingar kan mossa vara orsaken till att regnvatten kommer in under takkonstruktionen, vilket kan leda till skador på tak och isolering.

En algbehandling förlänger takets livstid och minskar risken för andra skador på fastigheten.

Hos Nanostone har vi under våra behandlingar fokus på FN:s globala mål inom hållbarhet och miljö, och vi tar samtidigt hänsyn till den långsiktigt mest ekonomiska lösningen.

Hållbarhet och miljö

Nanostone är ledande inom miljögodkänd algbehandling av tak. Vi använder Neutralon och Algefri N, som båda produkter är godkända av danska miljöstyrelsen.

Vid utförandet går vi in och tittar på om ni har separat eller gemensamt avlopp. Detta är ett lagstiftat krav där ni med separat avlopp ska ha uppsamling av överskottsmaterial för att skona miljön. Förutom att produkten vi använder är godkänd så appliceras det som ett skum, vilket gör att vi kan använda så lite som möjligt under behandlingen.

Ekonomisk fördel

För en företagsfastighet handlar det, förutom om miljö och hållbarhet, även om driftsekonomi. Alternativet till en algbehandling av taket är att låta det stå ostört, vilket kan leda till skador på tak, isolering och tak, något som kräver fler material och tid för att underhålla.

Därför är det mer ekonomiskt på lång sikt att förebygga och underhålla era tak.

Vid en algbehandling hos Nanostone får du:

  • Ledande aktör på marknaden
  • Trygghet med användning av godkända produkter som Neutralon och Algefri N
  • Ett snyggt tak
  • Förlängd livstid
  • En underhållsplan där vi står för underhåll och löpande koordinering
  • Lägre löpande driftskostnader och osäkerhet omkring vattenskador på tak och isolering

Vi hjälper även med

Trä & stentvätt

Fasadtvätt

Klotter