fbpx

Ogräshämmande fogsand

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Stabilisera dina stenplattor med fogsand

Nanostone erbjuder ogräshämmande fogsand som ett tillägg efter stentvätt. Efter rengöring av stenplattor kan en del av fogen spolas bort, vilket gör det viktigt att påfylla med ny fogsand för att bibehålla stabiliteten i markstenen och minska risken för mossa och ogräs.

Du kan enkelt själv fylla på med fogsand eller låta oss sköta det åt dig. Vårt fokus ligger inte på en finborstning utan en grovborstning för optimala resultat. Vi använder cirka 1-1,5 kg fogsand per kvadratmeter beroende på fogens beskaffenhet.

Grovborstningen innebär att en extra mängd sand lämnas synlig ovanpå stenarna när fogsanden packas och sjunker ihop efter påverkan av väder och användning. Genom naturliga väderförhållanden blåses denna överblivna sand ner i fogarna. Vill du påskynda processen kan du enkelt borsta ner mer sand själv.

Effektiv ogräshämmande fogsand

Vi använder Finjas fogsand, speciellt utvecklad för att effektivt bekämpa ogräs. Denna fogsand, tillverkad av torkad, krossad och återvunnen betong, är idealisk för att foga markstenar.

Den höga alkaliteten hos betongen försvårar ogräsets uppkomst. Dess krossade kornstruktur ger en stark låsning av markstenarna. Dessutom återfår fogsanden viss bindning när fukt tillkommer, vilket förhindrar att fogarna töms på sand vid exempelvis slitage eller underhåll.

Fogsand är ett tillval till vår stentvättstjänst och ingår inte som standard. Vid önskemål om ny fogsand, vänligen informera oss när du begär en offert för stentvätt.

Vad innebär processen?

Vi börjar med att diagonalt borsta ned fogsanden mot fogarna för att säkerställa en jämn fyllning. Därefter fortsätter vi med att borsta ut mer av vår ogräshämmande Fogsand för att säkerställa fullständig täckning i fogarna. Ibland kan det krävas flera fogningsomgångar för att uppnå önskat resultat.