fbpx
  • Gazelle 6 år i rad
  • Elitehantverkare 4.8/5
Företag

När gräsvård ger dig en
grön och uppiggande gräsmatta

Kontakta Nanostone för att skapa eller återskapa din gräsmatta

Brug for hjælp?

Udfyld vores formular her

VAD ÄR GRÄSVÅRD?

Gräsvård handlar inte bara om att klippa gräs. Det handlar om att ta hand om sin gräsmatta och få bukt med döda grässtrån och mossa. De objudna gästerna tar livet av din gräsmatta eftersom rötterna inte får luft. När du gödslar, kalkar, eftersår och kultiverar ditt gräs får du en snygg, frisk och frodig gräsmatta.

Hvis du oplever én eller flere af nedenstående problemer eller ønsker at være på forkant, for at din plæne altid fremstår grønt og pænt, skal du selv tage affære eller hyre Nanostone til at tage vare på din græsplæne.

  • Svamp
  • Larver
  • Hekseringe
  • Ukrudt
  • Mos
  • Ujævnheder
  • Tørke
  • Skygge
before image after image
FöreEfter

VI SKAPAR DEN SNYGGASTE GRÄSMATTAN

Bestil et tilbud

KOM IGÅNG IDAG

FÅ GATANS SNYGGASTE GRÄSMATTA

1

Fyll i formuläret

Fyll i vårt formulär här eller kontakta oss direkt på telefon.

2

Få och bekräfta erbjudande

Vi sätter ihop en offert till dig baserat på satellitbilder av din gräsmatta. Sedan får du erbjudandet på mejl. Vi kontaktar dig inom 24 timmar för att prata om ogräs, svampar eller andra problemställningar i din gräsmatta.

3

Få orderbekräftelse

Efter vårt samtal skickar vi dig en orderbekräftelse med information om vad som ska göras - och när det ska göras.

4

Ta hand om din gräsmatta

Inom 2-4 veckor kommer vi på besök. Vi ger din gräsmatta rätt skötsel för att den ska bli motståndskraftig - och behålla sin gröna färg.

Indhent tilbud

Basic

Lyx

DÄRFÖR SKA DU LÅTA NANOSTONE TA HAND OM DIN GRÄSMATTA

1. Klipp ned gräset till 3-4 cm.
Du ska klippa gräset 1-2 gånger i veckan under vår-, sommar- och höstmånaderna. När du klipper gräset ska du bara klippa en tredjedel av gräset. Om gräset inte har klippts på ett tag och är omkring 10 cm högt, ska du klippa i flera omgångar.

2. Sluta klippa under torka
Om du tar fram gräsklipparen under torra perioder, eller glömmer stänga av robotgräsklipparen, riskerar du att gräset blir så medtaget att det slutar växa och med tiden börjar vissna.

3. Strö ut gödsel på din gräsmatta
Du kan strö ut gödsel på gräsmattan från april till juni och i slutet av september månad. Kom ihåg att gödsla när gräset är torrt så kornen glider ned på marken. Om kornen landar på växter eller ovanpå grässtråna ger de inte lika stor effekt. Försök planera in gödningen när väderprognosen lovar regn så att gödslet kan tränga ned i jorden – och skapa underverk för dina gräsrötter. er.

4. Kalka din gräsmatta på våren
När det är tillväxtsäsong ska du se till att kalka ditt gräs. Din gräsmatta behöver kalk när jorden är sur. Jord med lågt pH drar till sig mossa och förhindrar ditt gräs från att växa. Därför är det viktigt att återställa pH-balansen med kalk.

5. Ta bort mossa från gräsmattan
Det gör du genom att lufta gräset med en kratta eller en vertikalskärare, även kallad “gräsmatteluftare”. Jorden lyfts och dina gräsrötter får syre och näring – de bästa förutsättningarna för att växa.