fbpx

Högtryckstvätt av stenplattor

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Kan jag tvätta mina stenplattor själv med högtryckstvätten?

Många husägare upplever att deras stenplattor och altaner med tiden drabbas av alger, lavar eller seglivad mossa. Därför frestas många av att själva rengöra sina stenplattor med en högtryckstvätt. Plattorna blir fina på kort sikt, men på lång sikt blir konsekvensen tyvärr ofta att markstenen blir ännu mer sårbar för algangrepp och liknande. Det beror på att plattornas skyddande ytskikt spolas bort.

Man kan absolut rengöra sina stenplattor själv men det är viktigt att du använder professionell utrustning som är lämplig för uppgiften.
​Vi avråder att man använder en hobbymaskin, eftersom den skadar plattans yta. Hobby produkter har ofta en centrerad stark stråle som spolas ned i plattan för att avlägsna den fula beläggningen.
Den starka strålen öppnar och förstör stenplattans yta som därmed blir mer utsatt för nya angrepp av smuts, alger och lavar.

Kort sagt så skadas stenplattan av en hobby rengöringsmaskin och du får ett mycket kortvarigt resultat. Förutom att använda den rätta maskinen är det också viktigt att efterbehandla plattorna. På det sättet får du ett resultat som håller hela sommaren.

Utrustningen är viktig om du vill rengöra dina stenplattor själv

Om du vill rengöra dina stenplattor själv rekommenderar vi att du hyr professionell utrustning och produkter lämpliga för detta. Det kan du göra hos Lej Mig Fliserens. Här hyr du ett paket som innehåller en effektiv stentvätts maskin med turtle-huvud (som du ser på bilden ovan) samt en förebyggande skumbehandling och impregnering av stenplattorna. På så vis får du ett resultat som håller sig snyggt i längden – utan att skada plattorna.

Du kan läsa mer om Lej Mig Fliserens’ koncept på deras hemsida som du hittar här.

Väljer du Nanostone får du en proffsig stentvätt som sparar dig 4-5 timmars jobb och vi ger dig upp till 15 års garanti på behandling av din marksten. Därför behöver du inte bekymra dig om återkommande växtligheter från år till år.

Läs om vår stentvätt behandling här.