fbpx

Impregnering av stenplattor

Impregnering av stenplattor

Slitstark impregnering för stenplattor

Innan impregnering får stenbeläggningen en rengöring som innebär en tvätt och behandling av alger. Det gör att vi kan applicera impregneringen direkt på stenplattan och inte ovanpå en massa smuts och skräp – det ger bäst effekt.

Vi använder en av de mest slitstarka impregneringar på marknaden, som heter Mariseal 800. Anledningen till att detta är en av de mest slitstarka impregneringar beror på att oavsett hur mycket “trafik” plattorna utsätts för så slits de inte så lätt som med andra impregneringar på marknaden. Vår sten impregnering fungerar på både sten och stenplattor.

Varför är mariseal 800 den produkt vi föredrar att använda vid impregnering av sten?

Vi har använt impregneringen Mariseal 800 som även används vid impregnering av stenplattor ute hos våra kunder.
  • Vår sten impregnering är en av Europas mest effektiva och skonsamma impregneringar
  • Stenplattan hålls diffusionsöppen så vattnet kan komma ut utan att göra skada. Plattans yta blir därför inte blockerad, som t.ex. när man använder en silikonbaserad sten impregnering
  • ​Företaget bakom Mariseal 800 har 30 års erfarenhet inom vattentätningsprodukter

Det finns många olika produkter som används för impregnering av stenplattor och därför är det viktigt att du vänder dig till en certifierad rengörare av stenbeläggningar, som har kunskap och som har experimenterat med dessa.

Vad är syftet med sten impregnering?

Impregneringen sätter sig på stenplattans yta och reducerar intrång av vatten i plattan (som på bilden). När vattenmängden i stenplattan reduceras kommer du uppleva hur det blir svårare för alger och lavar att återkomma och därför kräver det bara minimalt underhåll för att hålla stenplattorna fina.

Impregnering av stenplattor gör också att stenplattornas livstid förlängs eftersom de skyddas mot surt regn, porösa plattor samt frostsprickor på vintern.

Efter att dina stenplattor har impregnerats ska de få tid till att härda, vilket tar ca 2-3 timmar beroende på vädret. På soliga dagar kan det gå lite fortare. Om du vill ha ett optimalt resultat av din impregnering bör du vänta med att köra bil på stenbeläggningen till dagen efter.

När du beställer vår kompletta stentvätt, både rengör, algbehandlar och impregnerar vi dina stenplattor. På så sätt kan du vara säker på att få det mest optimala resultatet.

De 4 viktigaste fördelarna med impregnering

  • Impregnering av stenplattor reducerar vattenmängden i plattan, vilket försvårar tillväxt av alger och lavar
  • Med impregnering av stenplattor slipper du tvätta bort alger och lavar från plattorna varje år
  • Med impregnering av stenplattor slipper du frostskador och porösa stenplattor
  • ​Med impregnering av stenplattor förlänger du plattornas livstid eftersom den fina ytan bevaras i flera år

Underhåll efter impregnering av stenplattor

Efter impregnering av stenplattor kan du vara säker på att ytan hålls ren från alger och lavar. Men det kan uppstå växtlighet mellan plattorna om du inte ser till att underhålla området. Vi rekommenderar att du underhåller stenplattorna genom att borsta bort blad och annat ogräs från fogarna, eftersom blad och ogräs skapar skugga och fukt.

Alger och lavar trivs väldigt bra i fuktiga och skuggiga miljöer och därför är det viktigt att begränsa deras möjlighet att rota sig mellan stenplattorna. Om skadan ändå sker och algerna kommer tillbaka efter en hård vinter eller blöt höst, räcker det med en liten algbehandling för att få dem att försvinna igen.
Vi utför behandlingar i stora delar av landet, både i KøbehavnRungstedGillelejeJylland och från våra övriga kontor.