fbpx

Förhindra fukt i källaren med hjälp av Drystone

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

Åtgärder vid källarfukt

DryStone System tar utgångspunkt i teknologin som kallas elektroosmose och som har varit känt i mer än 50 år för att motverka fukt i källaren. Elektroosmose går kort och gott ut på att man vänder polerna (se illustrationen) genom att skicka ut elektromagnetiska vågor i väggen. Det betyder att minuspolen kommer att vara vid marken och som konsekvens av detta kommer vattnet tvingas till marken och väggarna förblir permanent torra. Det innebär att du kan säga farväl till mögel och andra fuktskador.

Fördelen med DryStone System jämfört med andra kända system som tar bort fukt i källare är att den installeras trådlöst utan att man behöver borra eller lägga dränering.

Systemet installeras på väggen och ansluts med ett eluttag. Effekten av reducerad fukt i källaren beror på en rad faktorer, såsom: fukt i väggen, väggens tjocklek samt material. Men man kan förvänta att se resultat redan efter 3-6 månader.

Vi vet att DryStone är en effektiv och bra lösning mot fukt i väggen och därför kan vi garantera att om du inte upplever en förbättring inom 12 månader får du pengarna tillbaka.

10 frågor om ditt fuktproblem

För att vi ska kunna ge dig den bästa hjälpen vill vi gärna be dig besvara 10 frågor angående ditt fuktproblem och skicka dina svar direkt till vår Drystone konsult på info@nanostone.se

Du blir därefter kontaktad och får veta om vår enhet är den rätta lösningen för dig samt svar ev. frågor du har om pris, installation, garanti o.s.v.

Fördelar med Drystone:

  • Avlägsnar uppstigande vatten
  • Tar bort fukt från källarens murverk
  • Tar bort luktproblem
  • Förebygger mögel
  • Förbättrar inomhusklimatet
  • Billiga driftskostnader
  • Reducerar värmekostnader
  • 20 års effektgaranti – underhållsfri
  • Förbättringsgaranti – Om enheten inte har reducerat fuktproblemet med minst 20% efter 12 mån. får du pengarna tillbaka, minus installationsavgift.

​DryStone System motverkar uppstigande fukt i väggarna och bidrar till en torr och hälsosam miljö i källaren. En torr och hälsosam källare förbättrar inomhusklimatet och har en direkt påverkan på problem som t.ex. puts som flagnar, sprickor i väggarna, mögel och vit utfällning.

Systemet motverkar fukt i många olika slags väggtyper. Läs mer om fukt i väggen

Hur kontrollerar jag om det finns fukt i källaren?

Det ser och märker du på flera olika sätt. Den typiska källarlukten; syns mörka fläckar på den nedersta delen av muren; flagnar målarfärgen; syns saltutfällning eller mörka fläckar (svamp) på väggar eller golv.

Hur förhindrar jag fukt i källaren?

Du kan minska fukt i källaren genom att dränera eller sätta upp en drystone enhet.
Därutöver kan du se till att lufta ut t.ex. m.h.a en DUKA. Se till att inte ha stängda ytor som t.ex. heltäckningsmatta eller målarfärg som inte är diffusionsöppen. Försök inte ha föremål som till exempel en säng eller ett skåp ända in mot väggen.

Hur får jag hjälp med att ta bort fukt i källaren?

Få vägledning och närmare information hos Nanostone AB. Kontakta oss på telefonnummer: 040-643 54 00.