fbpx

Vanliga frågor – I.P.E PRO+

Här är några vanliga frågor från våra kunder. Om du inte hittar svar på dina frågor nedan, är du välkommen att skicka dem direkt till oss via onlineformuläret längst ned på sidan.
1. Finns det några hälsorisker med I.P.E PRO+?

I.P.E PRO+ är en certifierad produkt, vilket innebär att den inte har någon negativ påverkan på hälsan. När enheten installeras skapar den en hälsosam inomhusmiljö.

2. Hur lång tid tar det innan väggarna torkar?
​Torkningsprocessen kan ta 6-12 månader beroende på fuktnivån, salthalten och tjockleken på dina väggar. De första resultaten blir synliga efter fyra månader. Du kan följa processen med hjälp av Rising Damp appen som ingår.
3. Hur går installationen till?
Vi hjälper dig att installera I.PE PRO+. Produkten sätts upp på väggen med hjälp av två skruvar och därefter ansluts den till en strömkälla. Installationen tar cirka 20 minuter.
4. Kan enheten stängas av när väggarna har torkat?
Vi rekommenderar inte att enheten kopplas ur efter att väggarna har torkat. Enheten måste vara permanent inkopplad även när väggarna har torkat. Annars kommer stigande fuktighet att återkomma efter ca tre veckor.
5. Var ska enheten hängas upp?
Enheten måste placeras i direkt kontakt med en vägg som blivit angripen av fukt och vara 35 cm till 65 cm över marknivå.
6. Hur mycket energi förbrukar ett standard drystone system?
I.P.E PRO+ har mycket låg energiförbrukning. Den förbrukar endast 0,75 W vilket motsvarar ungefär 175 kr per år.
7. Vilka typer av väggar kan torkas med Drystone system?
På grund av Drystone System’s universella karaktär kan den användas för att torka alla typer av material.
​8. Ska torkningsprocessen återupprepas?
Torkningsprocessen är kontinuerlig, eftersom enheten fortsätter att motverka återkommande fukt efter att den har torkat ut fukten från väggarna.