fbpx

Vanliga frågor om Drystone

Här är några vanliga frågor från våra kunder. Om du inte hittar svar på dina frågor nedan, är du välkommen att skicka dem direkt till oss via onlineformuläret längst ned på sidan.
1. Finns det några hälsorisker med Drystone?

Vår Drystone enhet I.P.E PRO+ är en certifierad produkt, vilket innebär att den inte har någon negativ påverkan på hälsan. När enheten installeras skapar den en hälsosam inomhusmiljö.

2. Hur lång tid tar det innan väggarna torkar?
​Torkningsprocessen kan ta 6-12 månader beroende på fuktnivån, salthalten och tjockleken på dina väggar. De första resultaten blir synliga efter fyra månader. Du kan följa processen med hjälp av Rising Damp appen som ingår.
3. Hur går installationen till?
Vi hjälper dig att installera Drystone enheten. Produkten sätts upp på väggen med hjälp av två skruvar och därefter ansluts den till ett jordat eluttag. Installationen tar cirka 20 minuter.
4. Kan enheten stängas av när väggarna har torkat?
Vi rekommenderar inte att enheten kopplas ur efter att väggarna har torkat. Enheten måste vara permanent inkopplad även när väggarna har torkat. Annars kommer stigande fuktighet att återkomma efter ca tre veckor.
5. Vart installeras Drystone?
Enheten måste placeras 35 cm till 65 cm över marknivå och i direkt kontakt med en fuktdrabbad vägg.
6. Hur mycket energi förbrukar en Drystone?
Vår Drystone enhet I.P.E PRO+ har mycket låg energiförbrukning. Den förbrukar endast 0,75 W vilket motsvarar ungefär 175 kr per år.
7. Vilka typer av väggar kan Drystone enheten torka?
Drystone enheten kan användas för att torka upp alla typer av väggar förutom träväggar.
​8. Ska torkningsprocessen återupprepas?
Torkningsprocessen är kontinuerlig, eftersom enheten fortsätter att motverka återkommande fukt efter att den har torkat ut fukten från väggarna.