fbpx

Mossa på taket

Mossa på taket

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Har du problem med mossa på taket?

Väldigt många har problem med alger och mossa på sitt tak. Mossa gör att taket ser trist och gammalt ut. Ingen är väl intresserad av att ha ett sådant tak och därför hjälper vi gärna till. Hos Nanostone gör vi att ditt tak framstår som nytt. En takrengöring tar fram takets ursprungliga färg igen så du slipper ett tråkigt tak. Läs mer om vår taktvätt.

Få ett hälsosamt tak

Mossa och alger påverkar inte bara takets utseende. Värst av allt är att det också påverkar takets skick.
Mossa fungerar nästan som en svamp som drar till sig en massa fukt. När det regnar eller är fuktigt ute bildas det fukt på ditt tak som mossan absorberar. Mossa på taket suger vattnet till sig. Mossa och alger trivs i fukt och skugga. Man kan minimera mossa på taket genom att inte ha träd som täcker för ljuset. Ljus och luft håller mossan borta så se till att ditt tak får gott om ljus och luft. Dessutom bildas mossa på tak lättare om taket har mindre lutning, än på tak med brantare sluttningar. Anledningen till detta är att vattnet rinner av långsammare på tak med mindre lutning.

Undvik skador och få ett snyggare tak

Mossa och alger attraherar, som tidigare nämnt, fukt. Mer fukt på ditt tak medför tyvärr att mossa kan sprida sig – vilket i slutändan kan leda till ett tak täckt av mossa och alger. På vintern när det är frost, kan fukten i mossan frysa till is. Därför kan det i värsta fall uppstå frostskador som orsakar läckage på taket.

Om ditt tak redan läcker, hjälper vi gärna med det också. Vi erbjuder takrengöring följt av takmålning. Vi ger dig ett skadefritt, mossfritt och snyggt tak som du kan vara nöjd med. Takets utseende har en stor betydelse för hela husets uttryck. Ditt tak utgör ramen för ett stort visuellt område och det påverkar intrycket av hela huset. Ett snyggt tak ger ett snyggt hus.

Ta bort mossa på taket med en taktvätt 

​Vår taktvätt tar bort mossa och alger från ditt tak. Efter behandlingen av mossa och alger är taket redo för takmålning. Detta gör ditt tak snyggare, starkare och mer säkert – och det håller mossan borta.