fbpx

Rengöring av tak

Rengöring av tak

Få ett finare tak i bättre skick

Vår rengöring av tak inkluderar borttagning av alger samt mossa, vilket ger taket sin ursprungliga färg igen och hela huset får nytt liv. Det är otroligt viktigt att ta bort alger och mossa eftersom de suger upp fukt. Alger och mossa lever av denna fukt och därför skapas de perfekta villkoren för dem att formera sig om man inte rengör taket ibland.
I värsta fall kan alger och mossa bidra till läckor och sprickor i taket när fukten fryser till på vintern. En rengöring av ditt tak kan alltså betyda att du slipper betala för en reparation av taket senare. Därför kan regelbundet underhåll göra att du undviker reparationer i framtiden. Vi erbjuder dessutom rensning av hängrännor om du önskar det. Dina hängrännor skyddar ditt hus från regnvatten och därför är det viktigt att det inte blir stopp i dessa. På så vis kan du få ett komplett paket med rengöring av tak och hängrännor, vilket minskar vattenskador och alger på ditt hus.

Under och efter rengöring av ditt tak

​För rengöring av taket använder vi ett modernt system för högtryckstvätt och helt vanligt vatten. När taket är rengjort, står det oskyddat. För att taket inte ska lämnas oskyddat ger vi taket en förebyggande algbehandling.
Algbehandlingen förebygger mot djupt liggande lager som kan komma fram när takets yttersta beläggning av tvättats bort. Det gör även taket mer motståndskraftigt mot nya algangrepp. Läs mer om vår taktvätt.

Rengöring av tak – pris

Vårt pris på rengöring av taket beror på hur hårt angripet ditt tak är av alger och mossa. I vissa fall när beläggningen på taket inte är så stor kan det räcka med en algbehandling av taket. Därför går priserna på rengöring av tak från omkring 1 500 kr. inkl. moms för en standard villa och uppåt.

Få en offert

​Få en offert på rengöring av tak helt utan förpliktelser. Vi får ditt tak att se nytt och friskt ut igen.