fbpx

UNDVIK STOPP OCH ÖVERSVÄMMADE HÄNGRÄNNOR

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Rensning av hängrännor

Hos Nanostone erbjuder vi att rensa hängrännor till konkurrenskraftiga priser. Vi har mer än 10 års erfarenhet av rengöring av husets utsida och utomhusområden som stenplattor, fasader och tak.

SÅ RENSAR VI HÄNGRÄNNOR

Vi använder den senaste teknologin inom rensning av stuprör, så dina hängrännor får en skonsam men effektiv rensning. I de flesta fall utförs rensningen från marken, där vår medarbetare för ett dammsugarliknande rör upp i hängrännan. Röret förs igenom takrännan där all smuts som samlats där sugs upp. Det som oftast fastnar i hängrännor är blad, barr, mossa, gräs och annan smuts.

Om du inte är hemma under rensningen lägger vi en lapp i din brevlåda med information om att vi har varit förbi och rensat dina hängrännor.

DÄRFÖR SKA DU RENSA DINA HÄNGRÄNNOR

Om stuprören fylls med smuts slutar det med att vattnet rinner längs slumpmässiga ställen på huset. Det kan orsaka andra problem som t.ex. vattensamlingar på oönskade ställen på tomten eller vatten som lägger sig i fördjupningar mellan taket och hängrännan och ger fuktproblem.

En hängränna är därför inte bara en lyx, men något som faktiskt betyder en hel del för skicket på ditt hus.

Man skulle kunna tro att stuprören bara finns där för att förhindra att fönstrena blir blöta – eller ännu värre, för att förhindra att vi får vattendroppar på oss när vi sitter på altanen och försöker njuta av grillmaten.

Men det handlar alltså om betydligt mer allvarliga saker, såsom husgrunden och potentiella fuktproblem i din bostad.

Om man väl har fått fuktproblem i huset kan det vara otroligt jobbigt att bli av med igen. Som med så mycket annat med ditt hus, är det bäst att förebygga problemen. Vi rekommenderar därför att man beställer en rensning av hängrännor – hellre lite för tidigt än för sent.

PROBLEM PÅ GRUND AV ÖVERFULLA STUPRÖR

Nanostone rengör riktigt många fasader som är hårt angripna av bl.a. alger och lavar varje år. Dessa växter bildas ofta på grund av en hög koncentration av fukt som samlas kring byggnadens fasad och sockel. Överfulla och otäta hängrännor spelar ofta en väsentlig roll eftersom vattnet inte leds bort från byggnaden, men istället rör sig nedför fasaden och därefter tränger ned och in i husgrunden.

I värsta fall kan ovanstående leda till fukt i källare och frostsprickor på t.ex. egendomens fasader och grund.

Typiska problem med överfulla hängrännor

  • Förkortad livstid på hängrännorna
  • Risk för fukt och/eller frostskador på tak, fasad och sockel
  • Vattensamlingar på olämpliga ställen

Flera av våra kunder ser inte rensning av stuprör som en utgift, men som en investering. Ofta kan en rensning av hängrännor nämligen spara dig mer pengar i längden, än det kostar dig att låta oss rensa.

Klicka på knappen nedan och läs mer om våra priser.

Rensa hängrännor priser

Miljögodkänd

Rikstäckande service

15 års garanti

Mer än 10 år i branschen