fbpx

Solcellstvätt

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Syftet med en solcellstvätt

En rengöring av solpaneler hjälper med att avlägsna den oönskade beläggning som några solpanelsinnehavare upplever på sina solceller.
Den oönskade beläggningen uppstår på grund av smuts, pollen, damm, sot och fett. Anledningen till att man gärna vill få bort detta är att effekten av solpanelerna kan bli reducerad med ända upp till 40%! Det är såklart i väldigt extrema fall som effekten minskar så mycket, men om du har beläggningar på dina solceller rekommenderar man att tvätta bort det. Annars går all solenergi, som inte når själva solcellerna, förlorad. En rengöring av solceller är en annan behandling än en vanlig taktvätt eftersom solpaneler ska behandlas mycket mer skonsamt. Därför är det två olika behandlingar, men som vi naturligtvis kan utföra vid samma tillfälle om det önskas.

Miljögodkänd

Rikstäckande service

15 års garanti

Mer än 10 år i branschen

Skonsam rengöring av solpaneler

Vid vår solcellstvätt använder vi ren vattenteknik. Det betyder att vi använder 100% rent vatten som är rensat och filtrerat, så det inte innehåller kalk eller andra partiklar som kan sätta sig på panelerna.
Därför kan vi garantera en miljövänlig rengöring, där varken såpa eller andra kemikalier, som kan skada solcellerna används.

Vid rengöring av solceller använder vi ett borsthuvud som sitter på en vattenförande stång. Genom att använda denna slipper vi gå runt uppe på taket och samtidigt kan vi tvätta bort envisa beläggningar från dina solpaneler. Dina solceller blir helt rena och blanka.

Vi har många års erfarenhet av solpanelstvätt, så vi kan utan tvekan hjälpa dig med ditt behov. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Våra rekommendationer till solcellstvätt

Oavsett om du väljer att tvätta dina solpaneler själv eller anlitar någon annan, så är det otroligt viktigt att solceller aldrig får rengöras i solsken när panelerna är varma. Det kan potentiellt förstöra glaset på grund av hög spänning.

Därför ska rengöring av solceller helst göras på morgonen eller kvällen när solljuset inte reflekteras på solpanelerna.

Solcellstvätt priser

Priset för en rengöring av solpaneler beror på antalet solceller och på om de står på marken eller på ett tak.

Våra priser till vänster är för solpaneler på taket, vilket också är den vanligaste lösningen bland våra kunder. Om du har solpaneler på marken ger vi dig gärna ett specialerbjudande.

Våra priser på rengöring av solceller varierar mellan 3KW och 6KW paket och det är möjligt att köpa till extra om det skulle behövas.

​Vi rengör också många solpaneler hos företagskunder.

Har du en större solcellsanläggning så kan vi absolut hjälpa dig att rengöra dessa. Vi kan faktiskt rengöra upp till 2000 solceller om dagen!

Ring eller skicka oss ett mejl så hittar vi en lösning utifrån ditt behov.

STARTPAKET FÖR RENGÖRING AV SOLCELLER

Körning & uppsättning
Tvätt med demineraliserat vatten
städning

3KW / 12 | kr. 795,-
6KW / 24 | kr. 1.195,-

    Extra per st. | 35,-