fbpx

Solcellstvätt

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Varför solcellstvätt?

Syftet med att utföra en solcellstvätt är att avlägsna oönskade beläggningar från solpanelernas ytor. Dessa beläggningar, bestående av smuts, pollen, damm, sot och fett, kan negativt påverka solpanelernas effektivitet. De kan reducera solpanelernas energiutvinning med upp till 40%, även om sådana drastiska minskningar är mer extrema fall. Därför rekommenderas solcellstvätt för att säkerställa att solpanelerna fungerar optimalt.

Genom att avlägsna dessa beläggningar återställs solpanelernas kapacitet att generera el från solenergi. När solpanelerna är rena kan de fånga och omvandla mer solenergi, vilket minimerar energiförluster på grund av skräp och smuts som blockerar ljusets väg till solcellerna. En solcellstvätt skiljer sig från en vanlig takbehandling eftersom den kräver en mer skonsam hantering av solpanelerna. Båda rengöringsåtgärderna kan dock utföras samtidigt om så önskas.

Miljögodkänd

Rikstäckande service

15 års garanti

Mer än 10 år i branschen

Skonsam rengöring av solceller

Vid vår solcellstvätt använder vi en miljövänlig rengöringsmetod med ren vattenteknik. Det innebär att vi utnyttjar 100% rent vatten, noggrant renat och filtrerat för att säkerställa att det inte innehåller kalk eller andra partiklar som kan sätta sig på solpanelerna. Detta gör vår rengöring skonsam och hållbar för både miljön och dina solceller.

För att rengöra dina solceller använder vi ett specialdesignat borsthuvud som är monterat på en vattenförande stång. Genom att använda denna teknik behöver vi inte klättra på taket, vilket ökar säkerheten och minskar risken för skador. Samtidigt möjliggör denna metod effektiv borttagning av envisa beläggningar från dina solpaneler, vilket resulterar i skinande rena ytor.

Med vår långa erfarenhet inom området solcellstvätt kan du vara trygg med att vi kan tillgodose dina behov och säkerställa att dina solpaneler fungerar optimalt. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver våra tjänster.

Våra rekommendationer

Oavsett om du väljer att tvätta dina selceller själv eller anlitar professionell hjälp, så är det viktigt att solceller aldrig får rengöras när de är varma i direkt solsken. Detta kan medföra hög spänning och potentiell skada på glaset och panelerna.

Därför rekommenderar vi att rengöring av solceller utförs på morgonen eller kvällen när solen inte direkt reflekteras på panelerna. Att vara medveten om och följa dessa rekommendationer är avgörande för att upprätthålla både effektiviteten och livslängden på dina solpaneler.

Kontakta oss för en offert

Priset för rengöring av solpaneler varierar beroende på antalet solceller och om de är placerade på taket eller marken.

Därför ber vi dig att kontakta oss för att få en offert med prisförslag.

​Vi rengör också solpaneler för företagskunder.

För företagskunder och de som har större solcellsanläggningar kan vi skräddarsy lösningar som passar ditt behov. Våra professionella team kan hantera rengöring av upp till 2000 solceller per dag, vilket säkerställer att dina paneler fungerar effektivt.

Kontakta oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din specifika situation och ger dig en anpassad offert. Vi är här för att möta dina behov när det kommer till rengöring och underhåll av dina solpaneler.