fbpx

Stentvätt med garanti

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Vi är redo att hjälpa dig på tlf. 040-643 54 00 eller på mejl info@nanostone.se

Professionell stentvätt sedan 2008

Vår stentvätt tar effektivt bort mossa och lav från stenplattor så att de blir rena. Nanostone har mer än 15 års erfarenhet av stentvätt och vi är dessutom ledande i branschen.

Vi är stolta över att vi använder nedbrytbara produkter som inte skadar miljön. På så sätt kan vi erbjuda en miljövänlig och skonsam rengöring av stenplattor. Dessutom erbjuder vi en impregnering som stänger plattornas porer och gör att stenen blir vattenavvisande.

Stenar som hålls rena håller längre, vilket innebär att du sparar in framtida kostnader för eventuell omläggning. Dessutom höjer en välskött trädgård med rena stenplattor fastighetens värde och ger dig en mer trivsam utemiljö att njuta av.

FÖRDELAR MED VÅR STENTVÄTT

  • Vi erbjuder prisgaranti
  • Garanti under 15 år
  • Miljövänliga och skonsamma lösningar

Miljögodkänd

15 års garanti

Mer än 10 års erfarenhet

Varför blir stenplattorna fula?

Trädgården ser snyggare ut när stenplattorna ser nya ut. Men i takt med att åren går blir plattorna mer och mer mottagliga för diverse angrepp.

De vanligaste orsakerna till fula stenplattor är alger, ogräs och lav som generellt ger upphov till många halvtråkiga trädgårdar runt om i landet.

Före Efter

Vad säger kunderna om vår stentvätt?

Vi på Nanostone älskar att få feedback från våra kunder.

Vi är glada över att våra kunder är så nöjda med vårt arbete, vilket tydligt framgår av de toppbetyg vi får på Trustpilot.

Se våra kundomdömen på Trustpilot

Så utför vi en stentvätt

Det ska du göra innan vi kommer - Thomas från Nanostone

STEG 1 – PROVTVÄTT OCH UPPMÄTNING

Vår prioritet är att alltid ge dig den bästa möjliga servicen. Vi börjar med en grundlig genomgång av området och bedömer stenplattornas skick för att säkerställa att vi tar oss an stentvätten på rätt sätt.

Vi erbjuder dig en kostnadsfri provtvätt på en del av dina plattor så att du kan se hur effektiv stentvätten är för just dina stenplattor. På så sätt kan du bestämma dig om du vill fortsätta med stentvätten.

Efter att vi har genomfört provtvätten och mätt upp området, lämnar vi en detaljerad offert så att du kan se exakt vad som ingår i vårt arbete. Vi vill att du ska känna dig trygg med att vi erbjuder högkvalitativ service till ett bra pris.

Tveka inte att kontakta oss för att boka in din kostnadsfria provtvätt. Låt oss visa dig varför vi är det självklara valet för stentvätt. Läs mer eller beställ en provtvätt

STEG 2 – RENGÖRING AV STENPLATTOR

När vi har kommit överens om vilken rengöring som ska göras, påbörjar vi tvätten av stenplattorna. Vi tar bort mossa, alger och lav så dina stenplattor ser rena och fina ut igen. Därför ser du snabbt effekten av det utförda arbetet.

Det är viktigt att understryka att vi inte tvättar stenplattor med högtryckstvätt eftersom det ofta förstör plattornas beläggning på grund av att trycket blir för kraftigt. Istället rengör vi med en större vattenmängd, vilket tvättar plattorna istället för att spola dem. Detta ger en effektiv och samtidigt skonsam rengöring av stenplattor som är lämplig för alla typer av marksten.

STEG 3 – DESINFICERING

Efter stentvätten appliceras direkt en förebyggande desinficering för att bryta ner rester och algsporer, som kan finnas kvar i plattornas fogar eller porer. Detta förebygger och förlänger resultatet av din stentvätt.

STEG 4 – IMPREGNERING AV STENPLATTOR

Nanostone har utvecklat en impregnering som effektivt förseglar stenens porer och gör stenen vattenavvisande. På så sätt förhindras angrepp av mossa, alger och lav. Vi rekommenderar alltid impregnering för att förlänga stenplattornas livslängd.

Impregneringen görs inte samtidigt som tvätten utan inom cirka tio arbetsdagar.

Lär dig om vår impregnering och garanti 

STEG 5 – FOGSAND BORSTAS PÅ

Vid rengöring av stenplattor kommer en liten del av fogen sköljas bort och därför är det en bra idé att sopa på ny fogsand. Det är nämligen fogsanden som stabiliserar markstenen och minskar risken för mossa och ogräs. Hos Nanostone använder vi fogsand som hindrar ogräs från att växa i framtiden. Du kan antingen sopa på fogsand själv, eller så kan vi göra det åt dig.

Vänligen notera att borstning av fogsand inte ingår som standard i våra offerter. Om du vill att vi ska lägga på ny fogsand, vänligen informera oss om detta när du begär en offert för stentvätt.

STEG 6 – STÄDNING OCH KVALITETSKONTROLL

Efter avslutad stentvätt ser vi såklart till att din altan, trädgård, fasad och/eller dina fönster är i samma fina skick som när vi kom. Därför städar vi alltid bort den smuts och oreda som eventuellt har uppstått när vi har rengjort dina stenplattor.

Vi genomför också regelbundna kvalitetskontroller efter varje steg i rengöringsprocessen. Det innebär att vi inte fortsätter med nästa steg förrän vi kan godkänna och intyga det föregående steget. Vi håller en hög standard på vårt arbete och vi avslutar inte uppdraget förrän både du och vi är nöjda och belåtna.

Nanostone garantiavtal – 15 års garanti

Efter att du har fått en stentvätt rekommenderar vi att du registrerar dig för Nanostones årliga underhåll. En gång om året utför vi en besiktning av stenplattorna och ger dem en underhållsbehandling för att förlänga resultatet av stentvätten.

Vi har över 5 000 kunder som väljer årligt underhåll och vårt pris är mycket konkurrenskraftigt.

Läs mer om Nanostone garantiservice och se priser

Vad kostar en stentvätt?

Priset på vår stentvätt varierar beroende på behandling. Vi erbjuder en rad olika behandlingar för stenplattor, från grundläggande rengöring till vår mest omfattande lösning som inkluderar rengöring, skumbehandling, impregnering och fogsand. Vår mest efterfrågade lösning är den fullständiga behandlingen med Nanostone impregnering:

  • Rengöring av stenplattor
  • Skumbehandling
  • Impregnering

Startpaket stentvätt (40 m2 inkluderat) pris 4 995:- efter ROT-avdrag
Extra m2 pr. pris 80:- efter ROT-avdrag

Full prislista, prisexempel på stentvätt och mer om vår prisgaranti.

Få uppmätning och en kostnadsfri provtvätt 

Om du inte är säker på om en stentvätt är rätt lösning för dig, kan vi provtvätta en del av dina plattor. På så sätt har du möjlighet att se vilken skillnad en stentvätt har på dina stenplattor. Vi gör också en uppmätning av området som ska tvättas och ger dig ett pris utifrån storleken.

En provtvätt är även en möjlighet för dig att fråga våra medarbetare eventuella frågor du kan tänkas ha.

Läs mer om kostnadsfri provtvätt och boka ett besök.

Vad kostar rengöring av stenplattor?

Beroende på omfattning och utmaningar kostar en stentvätt med impregnering oftast mellan 5-10 000 kr inkl. moms.

Hur rengör man stenplattor?

Först rengörs stenplattorna med vatten. Sedan desinficeras plattan för att säkerställa att den är helt ren och att de sista spåren av beläggning i porerna är borta. Först när plattans yta är torr impregneras ytan.

Hur smutsigt blir det när man rengör stenplattor?

Hos Nanostone levererar vi ENDAST hög kvalitet. Det betyder att vi avslutar med kvalitetskontroll och städning, vilket ser till att allt är tvättat och fönstrena är rengjorda. Det kan förekomma lite smuts i kanterna som kan vara svårt att se när det är vått.

Hur underhåller jag mina stenplattor?

Det är viktigt att du löpande borstar av och håller dina fogar rena från mossa och ogräs. Vi hjälper gärna dig att ta hand om dina stenplattor varje år. Därför erbjuder vi årligt underhåll där vi besöker dig varje år för att hålla dina stenplattor i bra skick.

Vad är impregnering av stenplattor?

Nanostones impregnering är den starkaste på marknaden och skillnaden utgörs av förhållandet mellan SILAN och SILOXAN. Siloxan är den billiga delen och ger den fuktavvisande effekten. Den dyra delen av produkten är Silan, som är det som tränger ned i plattan och gör att den torkar upp snabbare.
Det finns många leverantörer av impregnering och därför är skillnaderna också stora när det gäller impregnering på marknaden.