fbpx

Stentvätt med garanti

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Vi är redo att hjälpa dig på tlf. 040-643 54 00 eller på mejl info@nanostone.se

Professionell stentvätt sedan 2008

Hos Nanostone har vi mer än 14 års erfarenhet av stentvätt och vi är idag ledande i branschen. Vi använder endast den bästa utrustningen – som säkerställer ett snyggt och långtidsverkande resultat. Därutöver erbjuder vi den bästa servicen, vilket syns på de många kundomdömen vi har fått på Trustpilot.

  • Skåne med omnejd – UTAN körersättning
  • Prisgaranti på din stentvätt
  • Sveriges bästa garanti på 15 år
  • Snabb och kompetent support (genomsnitt. svarstid på tlf 18 sek.)
  • Miljövänliga och skonsamma lösningar

Miljögodkänd

Skåne med omnejd

15 års garanti

Mer än 10 års erfarenhet

Stentvätt – De vanligaste orsakerna till fula stenplattor

Trädgården ser snyggare ut när stenplattorna ser nya ut. Men i takt med att åren går blir plattorna mer och mer mottagliga för diverse angrepp.
De vanligaste orsakerna till fula stenplattor är alger, ogräs och lav som generellt ger upphov till många halvtråkiga trädgårdar runt om i landet.

Här går vi igenom de vanligaste orsakerna till fula stenplattor.

Före Efter

Vad säger kunderna om vår stentvätt?

Hos Nanostone älskar vi att få feedback från våra kunder och i denna stund har vi nästan 1 000 kundomdömen på Trustpilot.

Lyckligtvis är våra kunder otroligt nöjda med vårt arbete, vilket märks i alla toppbetyg som skickar oss rakt upp i toppen bland de högst betygsatta företagen inom rengöring av marksten.

Se våra kundomdömen på Trustpilot

Så utför vi en stentvätt

Det ska du göra innan vi kommer - Thomas från Nanostone

STEG 1 – GRATIS PROVTVÄTT OCH UPPMÄTNING

När vi möter dig på din adress börjar vi alltid men en genomgång av dina stenplattor – vår erfarna medarbetare mäter upp området och gör en bedömning av stenplattornas skick, vilket kan påverka hur vi väljer att ta oss an stentvätten.

Om du vill att vi ska göra en provtvätt på en del av dina plattor, gör vi gärna det – till och med helt gratis. Vår provtvätt ger dig chansen att med egna ögon se hur effektiv stentvätten är på just dina stenplattor.

Efter provtvätten och uppmätningen lämnar vi en offert på uppdraget. Sedan är det upp till dig om du vill att vi fortsätter rengöringen direkt eller hittar ett datum längre fram i tiden. Läs mer eller beställ en provtvätt

STEG 2 – RENGÖRING AV STENPLATTOR

När vi har kommit överens om vilken rengöring som ska göras, påbörjar vi tvätten av stenplattorna. Vår medarbetare kommer att ta bort både mossa, alger och lav så dina stenplattor ser rena och fina ut igen. Därför ser du snabbt effekten av jobbet.

Det är viktigt att understryka att vi INTE tvättar stenplattor med högtryckstvätt eftersom det ofta förstör plattornas beläggning på grund av att trycket blir för kraftigt. Med vår specialutvecklade utrustning utsätts stenplattorna inte för samma belastning eftersom vi rengör med en större vattenmängd, vilket tvättar plattorna istället för att spola dem. Det ger en ytterst effektiv och samtidigt väldigt skonsam rengöring av stenplattor och det passar till alla typer av marksten.

STEG 3 – DESINFICERING

Efter rengöring av stenplattorna appliceras en förebyggande desinficering som ser till att ev. rester och algsporer, som kan finnas kvar i fogar och/eller i plattornas porer, bryts ned. På så vis förebygger och förlänger vi resultatet av din stentvätt.

När vi har applicerat vår desinficering ska stenplattorna torka. Därför åker vi vidare på vår rutt och kommer tillbaka ca. 7 arbetsdagar senare, när vädret tillåter det, för att avsluta de sista stegen i rengöringen av dina stenplattor.

STEG 4 – IMPREGNERING AV STENPLATTOR

Nanostone har utvecklat en impregnering som lägger ett skydd på stenplattans yta och samtidigt reducerar fuktupptagningen i plattan med upp till 85%.

Impregneringen är en skyddande sköld som skyddar plattorna mot angrepp och avlägsnar de växtvillkor som ger mossa, alger och lav möjlighet att gro. Impregnering av stenplattorna ger ett betydligt mer långtidsverkande resultat och därför rekommenderar vi alltid att man gör denna förseglande behandling.

Bli ännu klokare på vår impregnering samt vår 15 års garanti

STEG 5 – FOGSAND BORSTAS PÅ

Vid rengöring av stenplattor kommer en liten del av fogen att sköljas bort och därför är det alltid en bra idé att sopa i lite ny fogsand. Sanden stabiliserar markstenen så de inte blir lösa och minskar samtidigt risken för mossa och ogräs. Hos Nanostone använder vi fogsand med en ogräshämmande egenskap, vilket skapar en ogynnsam miljö för ogräs i framtiden.

Du kan välja att själv sopa fogsand eller låta oss göra det.

OBS: Borstning av fogsand är inte inkluderat i våra offerter som standard. Om du önskar att vi lägger på fogsand åt dig så meddela oss detta när du ber om en offert på stentvätt. 

STEG 6 – STÄDNING OCH KVALITETSKONTROLL

Efter avslutad stentvätt ser vi såklart till att din altan, trädgård, fasad och/eller dina fönster är i samma fina skick som när vi kom. Därför städar vi alltid bort den smuts och oreda som ev. har uppstått när vi har rengjort dina stenplattor.

Vi gör också löpande kvalitetskontroller efter varje steg i rengöringsprocessen. Det betyder att vi inte går vidare i processen innan vi kan godkänna och gå i god för föregående steg. Vi sätter en hög standard på vårt arbete och vi lämnar inte uppdraget förrän båda parter är glada och nöjda.

Nanostone garantiavtal – 15 års garanti

Vi rekommenderar att du registrerar dig till Nanostones garantiservice efter att du har fått en stentvätt. Servicen utförs en gång om året, då besiktar vi stenplattorna och ger dem en underhållsbehandling.

Nanostone har mer än 5 000 servicekunder och kan erbjuda garantiservice till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Läs mer om Nanostone garantiservice och se priser

Vad kostar en stentvätt?

Priset på vår stentvätt varierar beroende på behandling. Vi har behandlingar från enbart rengöring av stenplattor till vår kompletta lösning med rengöring, skumbehandling, impregnering och fogsand. Den mest populära lösningen är den kompletta med Nanostone impregnering:

  • Rengöring av stenplattor
  • Skumbehandling
  • Impregnering

Startpaket stentvätt (40 m2 inkluderat) pris 4093:- efter RUT-avdrag
Extra m2 pr. pris 66:- efter RUT-avdrag

Full prislista, prisexempel på stentvätt och mer om vår prisgaranti.

Få en gratis provtvätt och uppmätning innan vi påbörjar en stentvätt

Om du inte är säker på om en stentvätt är rätt lösning för dig, kan du boka in ett besök av en medarbetare helt utan förpliktelser. Du får då möjlighet att få en provtvätt så du kan se vilken skillnad en stentvätt har på dina stenplattor. Vi gör också en uppmätning av ditt område så du kan få ett pris på rengöring av hela området med marksten.

Dessutom får du svar på alla frågor du kan tänkas ha om en kommande stentvätt..

Läs mer om gratis provtvätt och boka ett besök av en medarbetare.

Vad kostar rengöring av stenplattor?

Beroende på omfattning och utmaningar kostar en stentvätt med impregnering oftast mellan 5-10 000 kr inkl. moms.

Hur rengör man stenplattor?

Först rengörs stenplattorna med vatten. Sedan desinficeras plattan för att säkerställa att den är helt ren och att de sista spåren av beläggning i porerna är borta. Först när plattans yta är torr impregneras ytan.

Hur smutsigt blir det när man rengör stenplattor?

Hos Nanostone levererar vi ENDAST hög kvalitet. Det betyder att vi avslutar med kvalitetskontroll och städning, vilket ser till att allt är tvättat och fönstrena är rengjorda. Det kan förekomma lite smuts i kanterna som kan vara svårt att se när det är vått.

Hur underhåller jag mina stenplattor?

Det är viktigt att du löpande borstar av och håller dina fogar rena från mossa och ogräs. Till stenplattorna erbjuder Nanostone ett årligt underhåll som garanterar att det inte uppstår lavar på dina plattor och att gröna växter hålls i schack. Därmed får du ett snyggt resultat med minimal ansträngning.

Vad är impregnering av stenplattor?

Nanostones impregnering är den starkaste på marknaden och skillnaden utgörs av förhållandet mellan SILAN och SILOXAN. Siloxan är den billiga delen och ger den fuktavvisande effekten. Den dyra delen av produkten är Silan, som är det som tränger ned i plattan och gör att den torkar upp snabbare.
Det finns många leverantörer av impregnering och därför är skillnaderna också stora när det gäller impregnering på marknaden.