fbpx

Effektiv takbehandling

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Ge ditt tak nytt liv med vår takbehandling

Det är avgörande att avlägsna växtlighet från taket. Ett rent tak har nämligen en längre livslängd. Under det senaste decenniet har vi framgångsrikt utfört ett stort antal takbehandlingar och etablerat oss som branschledande specialister. Vår expertis ligger i att erbjuda effektiva och skonsamma lösningar för att ge ditt tak nytt liv. Vår miljögodkända behandling tar bort smuts och alger, återställer takets glans och lämnar ett varaktigt intryck.

Fördelar med Nanostones takbehandling:

Det finns många fördelar med en takbehandling. Nedan har vi listat några fördelar du kan uppleva efter vi behandlat ditt tak.

  • Få ett fint och inbjudande tak
  • Förläng takets livstid
  • Öka husets värde
  • Vår takbehandling är billigare än att byta ut taket

En kostnadseffektiv takbehandling

Nanostone erbjuder en prisvärd takbehandling som inte bara utförs snabbt, utan också ger långvariga resultat. Ett skum sprayas över hela taket och tränger in i algerna. Behandlingen bryter sedan ner algerna som gradvis lossnar. Med tiden kommer vind och regn att tvätta bort algerna och detta blir ett märkbart resultat. Den aktiva algbehandlingen tar vanligtvis 8-10 månader att verka efter att taket är fritt från alger.

Vi vill poängtera att behandlingen främst tar bort alger, men en del mossa kommer också att börja lossna från taket när behandlingen bryter ner dess rötter. Om det är mycket mossa kan det bli nödvändigt att borsta bort mossa från taket året efter första behandlingen.

Med vår takbehandling får du ett rent och snyggt tak utan alger och annan smuts, som dessutom har en längre livslängd!

Ett gott råd till dig – årligt underhåll av ditt tak

För att upprätthålla ett rent och snyggt tak är det viktigt att regelbundet behandla takytan för att hindra alger och smuts från att fastna. Vi rekommenderar därför att du återupprepar vår effektiva skumbehandling varje år, då alger och smuts finns överallt i luften och kan fastna på taket om inga åtgärder vidtas.

Precis som du årligen besiktigar din bil, är det en bra idé att ge ditt tak årligt underhåll för att bevara det i toppskick. Vid underhållet inspekterar vi takets skick och genomför en algbehandling för hela taket. Vi tar även bort växtförutsättningarna för framtida tillväxt, vilket innebär att ditt tak förblir rent och snyggt.

På lång sikt är årligt underhåll för taket en mycket mer ekonomisk och tidsbesparande lösning än att byta taket efter ett antal år av bristande efterlevnad.

Om du är intresserad av årligt takunderhåll kan du enkelt kontakta oss genom att ringa eller fylla i formuläret längst ner på sidan, så återkommer vi till dig inom 48 timmar.

Hur underhåller jag mitt tak?

Det viktigaste är att hålla taket fritt från smuts, alger, mossa och skräp. Dessa ansamlingar kan hindra regnvattnet från att rinna fritt och istället orsaka skador genom att tränga in under taket. För att förebygga dessa problem är det viktigt att vidta åtgärder i tid.

Hos Nanostone rekommenderar vi att taket behandlas en gång per år, samtidigt som hängrännorna rensas. Genom att göra detta säkerställer du att beläggningar inte växer på taket och att smuts inte samlas där uppe. Dessutom ser du till att dina hängrännor hålls fria. Genom att underhålla taket kan du bevara dess skick och minska risken för mossbildning och andra problem i framtiden

Hur ser alger på takpannor ut?

Alger är mest känt för att vara gröna, men de kan också förekomma i mörka, röda och gula nyanser. De mörka beläggningarna kan ibland ha en liten inslag av grönt om man skrapar lätt på ytan med fingret.