fbpx

TAKBEHANDLING

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Behöver du professionell rådgivning?

– Bli uppringd

Takbehandling som ger taket nytt liv

Under de senaste 10 åren har vi genomfört en lång rad takbehandlingar som har resulterat i många nöjda hus- och företagsägare runt om i landet. Vi är en av de ledande specialisterna på området och vi har blivit uppmärksammade för vår effektiva, miljövänliga och skonsamma takbehandling som aktivt avlägsnar smuts, mossa och alger och ger dig ett snyggt tak igen.

FÖRDELARNA MED EN TAKBEHANDLING

Vi vet av erfarenhet att det finns flera fördelar med en takbehandling och nedan har vi listat upp några av de mest relevanta fördelarna du kan uppleva efter vår behandling av ditt tak.

  • Få ett snyggt och inbjudande tak
  • Förläng takets livstid
  • Undvik tidskrävande och dyrt underhåll
  • Höj husets värde med upp till 50 000 kr.
  • En taktvätt är billigare än att byta ut taket

Den ekonomiska men effektiva takbehandlingen

Hos Nanostone erbjuder vi en ekonomisk takbehandling som utförs relativt fort och med ett resultat som dröjer lite innan det kan ses ordentligt. Vi sprutar på ett skum över hela taket som tränger ned i alger och annan tillväxt på taket. Behandlingen kommer att börja verka långsamt med det resultat att algerna börjar brytas ned och lossna, och med tiden sköljs resterna bort av vind och regn. Det aktiva algborttagningsmedlet verkar i en längre period, 8-9 månader och man kan oftast börja se resultatet efter 3 månader.

Observera att detta är en behandling som i huvudsak tar bort alger, men en del mossa kommer också att lossna, eftersom behandlingen löser upp rötterna. Om det finns mycket mossa kan det bli nödvändigt att borsta bort mossa från taket året efter den första behandlingen.

Ett gott råd till dig – årligt underhåll av ditt tak

För att uppnå det mest optimala resultatet och hålla alger och växter borta, rekommenderar vi att du återupprepar ovanstående skumbehandling varje år. Behandlingen ska därför inte ses som en engångslösning, men som en kontinuerlig process eftersom alger, smuts och skräp finns överallt i luften och därför fastnar på taket med tiden om man inte agerar aktivt.

Precis som med din årliga bilbesiktning är det en bra idé att göra en årlig service av taket eftersom det kan förlänga takets livstid med upp till 20 år. Vid service undersöker vi takets skick och ger hela taket en algbehandling. På så vis försämras växtvillkoren för alger och mossa framöver, så taket även fortsättningsvis är rent och fint.

Det årliga underhållet är en mycket mer ekonomisk lösning på lång sikt och mindre tidskrävande än om taket måste bytas ut efter ett antal års försummelse.

Om du är intresserad av ett årligt underhåll kan du antingen ringa till oss eller fylla i formuläret nederst på sidan, så kontaktar vi dig inom 48 timmar.

Den djupgående taktvätten till det väldigt medtagna taket

Vår erfarenhet är att den ekonomiska takbehandlingen är mer än tillräcklig för de allra flesta fall för att få ett fint och rent tak. Vi ser ingen anledning att behandla taket mer än högst nödvändigt och därför är denna lösning också den mest populära, och den vi rekommenderar nästan varje gång. Men i sällsynta fall ser vi ett tak som är extremt medtaget och då kan en djupgående taktvätt ofta vara lösningen. Den djupverkande taktvätten innehåller – förutom en skumbehandling – en efterföljande rengöring med hetvatten samt avslutningsvis en impregnering av taket så det blir mer motståndskraftigt.

Hur underhåller jag mitt tak?

För att underhålla ditt tak är det viktigt att hålla taket rent från smuts, alger, mossa och nedfallet skräp. Problemet är att det kan samlas och göra att regnvattnet inte får fri passage. Istället kan vatten rinna in under taket och förorsaka skador. Detta är viktigt att förebygga eftersom alger, smuts och skräp samlar vatten, vilket gör att du annars får problem med mossa till slut.

Hos Nanostone rekommenderar vi att man behandlar taket 1 gång om året samt rensar hängrännor samtidigt. Därmed säkerställer du att det inte växer beläggning på taket och att smuts inte samlas däruppe och att dina hängrännor hålls fria.

Vad är alger och mossa på taket?

Alger är de gröna beläggningar och mossa är större växter. Du ser ofta mossa samla sig i små klungor eller lägga sig på taknocken. Problemet med alger är att de absorberar vatten vilket ger mossan näring att växa. Mossan slår rötter i taket och orsakar skador med tiden. Mossa kan också blockera för vattenavrinning, så vattnet rinner in under taket istället.

Vilka medel använder vi vid takbehandling?

Det finns bara få godkända produkter för takrengöring. . Nanostone använder ISO-A vid takbehandling. Tänk också på att hängrännorna ska rensas om du har separat avlopp.

Vad kostar en takbehandling?

Priset beror på takets storlek och på om du har gemensamt eller separat avlopp. Om du kan svara på dessa två frågor, så kan vi ge dig ett pris på tlf. 040-643 54 00

Hur ser alger på takpannor ut?

Alger är mest kända för att vara gröna men de syns också som mörka, röda och gula. De mörka beläggningarna har ofta lite grönt i sig om du skrapar lite på ytan med ett finger.